EDUCACIÓ INFANTIL



EDUCACIÓ INFANTIL i CICLE INICIAL


Vídeos variats del Pot Petit. Al youtube, moltes cançons amb el suport d’unes imatges ben atractives.

No us els perdeu! Cançons molt ben arranjades, d’una gran riquesa tímbrica, amb històries i propostes de moviment per ballar en família.
Dàmaris Gelabert. Ben coneguda per tantes famílies! Si accediu al seu canal de youtube, descobrireu un bon reguitzell de cançons, de temàtiques ben diverses. Aquests dies de confinament, ofereix diferents concerts en família.
Podeu consultar, també, la seva web.
Bellaterra Música Editorial. Cançons especialment adreçades a l’etapa d’Educació Infantil.


Un cançoner virtual, on trobareu cançons d’animals, hàbits, jocs de falda, oficis, etc.

I per acabar aquest bloc, un cançoner, amb cançons descarregables, i al voltant dels llibres “Juguem cantant” ) P. Irineu Segarra.


JUGUEM¿?

Alguns jocs musicals,

Estàtues: Podem jugar amb música gravada, o si toqueu instruments, doncs en directe. Ens belluguem lliurament, i quan s’aturi la música, ens aturem com veritables estàtues. Fins i tot després, podem preparar el museu de les estàtues.
Campaneta ning ning: Un nen/a surt, momentàniament, de l’espai de joc. La resta de participants formen una petita rotllana, i algú té la campaneta amagada. Escolliu una cançó per cantar. Com més fort canteu, més a prop del nen/a que té la campaneta amagada, com més fluix, més lluny…

Cap del drac: Podeu fer un petit trenet. Qui l’encapçala, condueix els moviments, procurant que tinguin relació amb la música que sona. Tothom passa en algun moment per ser cap del drac.

El follet: Ballem lliurament la música que escollim. El follet, amb una vareta màgica, toca alguna part del cos dels balladors/es (braç, peu, cap, etc.) i aquesta mateixa part, s’aquieta. Si torna a evocar la màgia de la vareta, aquesta part recupera el moviment.

Inventem coreografies: Qualsevol cançó amb text, la podem acompanyar amb moviments. En família, podeu acordar diferents gests, dansa organitzada, etc.


En aquesta web, trobareu un ventall de jocs musicals, seqüenciats per nivells. Alterneu, lliurament, aquells que us resultin més afins.

Si us encanten les manualitats, i la música, podeu dedicar algunes estones a construir els vostres propis instruments:

Creacions musicals nascudes d’un traç, pianos virtuals, melodies amb bases rítmiques, etc. El següent enllaç us proposa el repte d’experimentar amb els sons i la seva combinació.

Una bateria virtual

Tot un piano

Finalment, una sorpresa immensa per descobrir! Aquí podeu escoltar emissores de ràdio situades en diferents països i continents del nostre planeta, amb les seves músiques i el seu divers. Una meravella!

"Hem fet ballar els nens, els hem fet acompanyar-nos amb les mans... Estaven realment bojos d'alegria. Ha sigut potser un dels concerts més emocionants que he fet a la meva vida. Ha sigut molt emocionant, molt bonic, veure com aquesta gent, dintre d'aquestes condicions tan dramàtiques, conserven aquesta esperança."


Jordi Savall



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada